Prindi see lehekülg

Tunnustused Esile tõstetud

  • Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 389. aastapäeval tunnustati valdkonnale osutatud teenete eest Sünnitusabi ja günekoloogia professor Helle Karrot medaliga väljapaistva teadusõppetöö ja panuse eest järelkasvu juhendamisel ning reproduktiivtervise edendamisel tervikuna. Helle Karro esitati sel aastal ka Eesti Teaduste Akadeemia akadeemiku kandidaadiks rahvatervise alal.

 

  • Eesti noortest naistearstidest koosnev meeskond tõi rahvusvaheliselt võistluselt "Winners meeting" koju auhinnalised 1. ja 2. koha kahes võistluskategoorias viiest.

 

"Winners meeting" võistlusel osales kokku 13 meeskonda 11 riigist.  Lisaks Eesti meeskondadele olid esindatud ka Portugali, Prantsusmaa, Kreeka, Poola, Belgia, Venemaa, USA, Läti ja Araabia Ühendemiraatide meeskonnad.

Eesti meeskonda juhtis Lääne-Tallinna Keskhaigla günekoloog Olga Khrustaleva.

Edu saavutanud Eesti võistkonda kuulusid:

Olga Khrustaleva, Alissa Seljanko, Betti Siedermann Lääne-Tallinna Keskhaiglast; Katrin Täär, Katrina Aab, Doris Dmitrovski ja Iveta Mikeltadze Tartu Ülikooli Kliinikumist; Marie Abel Raplamaa haiglast; Annela Mõts Herz-Jesu-Krankenhaus Dernbach naistekliinikust; Mariann Rugo Põhja-Eesti Regionaalhaigla kirurgiakliiniku naistehaiguste keskusest; Helen Liis Päijät-Häme Keskhaigla naistekliinikust.

Võistlused toimusid viies kategoorias:

  1. Videoloeng – esitada tuli 15-minutiline videoloeng. Eesti meeskond esitas loengu laparoskoopilise hüsterektoomia metoodika erinevustest, teostades hüsterektoomiat emaka manipulaatoriga ja ilma.
  2. Nipid ja trikid – esitada tuli 3-minutiline video, kus näidatakse uusi nippe operatsiooni sooritamiseks. Eesti meeskond esitas dr Annela Mõtsi teostatud operatsiooni video, näidates laparoskoopilise operatsiooni meetodit sünnitusjärgse emaka rebendi lähenemisel. Tavaliselt tehakse seda avatud meetodil (laparotoomia), kuid Eesti meeskonna video näitas uudset võimalust kasutada sellistel juhtudel laparoskoopiat.
  3. Ureterolüüs – esitada tuli 10-minutiline monteerimata video ureterolüüsist.
  4. Patsiendi nõustamine – esitada tuli 15-minutiline video noore sünnitamata patsiendi nõustamisest, kes sai äsja teada emaka eemaldamise vajadusest endomeetriumivähi tõttu.
  5. Laparoskoopiline õmblemine – toimus nii kohapeal kui ka veebi vahendusel. Iga meeskond valis endale esindaja, kes võistlusel osales. Eesti koondis valis võistlema dr Iveta Mikeltadze.

Laparoskoopilise õmblemise võistlus oligi see, milles Eesti meeskond parimaks valiti.

"Õmblemisvõistlusel oli neli etappi, kus oli vaja teostada nii üksikuid kui jooksvaid õmblusi, nii vasaku kui parema käega. Tulemused sõltusid õmbluste täpsusest ja kiirusest," tõi Olga Khrustaleva välja. "Finaalis võistles Eesti esindaja Iveta Mikeltadze Itaalia meeskonna esindajaga ja sai esimese koha. Teiseks jäi Itaalia, kolmas ja neljas koht läksid vastavalt USA-le ja Venemaale."

Eesti meeskond oli edukas ka patsiendi nõustamise kategoorias, kus saavutati auhinnaline teine koht ja milles esinesid Marie Abel arsti ja Alissa Seljanko patsiendi rollis.

 

Hinda seda kirjed
(0 hinnangut)